Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie. Unul dintre cei mai importanţi proroci din Vechiul Testament, Sfântul Ilie este cinstit ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă.

Astazi, biserica „Sf. Proroc Ilie“ din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, de membrii Consiliului şi Comitetul parohial, precum şi de câteva sute de credincioşi din parohie şi din municipiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a sfinţit noul paraclis din curtea bisericii, după care a rostit un cuvânt de învăţătură despre Sfântul Proroc Ilie, ca model de ascultare şi credincioşie faţă de Dumnezeu, precum şi de vieţuire în deplină asceză şi rugăciune neîncetată.

După slujbă cei prezenti au fost miruiti si au primit iconite, iar celor mici le-au fost  împărţite pachete  cu dulciuri.

De asemenea, parohia a oferit 500 de pachete  pentru persoanele nevoiaşe nedeplasabile carora  cu o zi inainte le-au fost duse la domiciliul  alimente şi obiecte de strictă necesitate.

Eugenia Notarescu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook