Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

În cadrul Parteneriatului româno-german „Galaţi 2020“, inaugurat în data 2 iunie 2014 prin conlucrarea, în domeniul social, dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg, unul dintre proiectele cele mai importante  îl reprezintă înfiinţarea, la Galaţi, a unei Clinici pentru Tratarea şi Recuperarea Copiilor bolnavi de Cancer. Alături de acestea, în implementarea proiectului, un rol esenţial îl au instituţiile locale, precum şi specialiştii în domeniu din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie - Galaţi şi din corpul de medici gălăţeni.

Marţi, 19 iulie 2016, începând cu ora 10:00, la Sala de conferiţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi a avut loc o amplă întrunire de lucru, la care, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român Europei Centrale şi de Nord şi membrii delegaţiei germane, au participat conducătorii principalelor instituţii din zonă (Prefectură, Consiliu Judeţean, Primărie, Universitate), alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi mai mulţi specialişti în construcţia de clinici şi spitale - prin proiecte europene, gazdă fiind conducerea Spitalului de Copii din municipiu. În acest context, echipa de specialişti germani a prezentat proiectul „Module, în loc de construcţie nouă!“. Prezentarea a fost urmată de o sesiune de dezbateri, în cadrul căreia s-au analizat în detaliu condiţiile de aplicare şi modalităţile de atragere a resurselor financiare pentru realizarea proeictului.

În cadrul întâlnirii s-au evaluat, totodată, şi etapele parcurse până în acest moment şi au fost trasate următoarele etape de dezvoltare şi implementare a proiectului, optându-se pentru  varianta unei construcţii noi, de tip modular, modernă şi fiabilă, care se va constitui într-o secţie distinctă, de oncologie pediatrică, în cadrul Spitalului de Copii din Galaţi.

 În partea a doua a zilei, la Centrul Eparhial din Galaţi au avut loc dialoguri între specialiştii germani şi cei români, menite a pune la punct aspecte tehnice şi practice legate de demararea efectivă şi de reducerea timpului de implementare a proiectului.

Dezbaterile  continuă, pe aceleaşi coordonate, şi în ziua de 20 iulie 2016, la Centrul Eparhial şi la sediul Centrului de Suport Comunitar „Galaţi 2020“.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook