Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 8 iulie 2018, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda unui eveniment cultural-artistic de excepţie: Festivalul de Muzică Veche Tradiţională „Dimitrie Cantemir“.

Evenimentul, binecuvântat de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, s-a aflat la a treia ediţie şi a reprezentat rodul unei frumoase colaborări dintre Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălăţean, Muzeul Eparhial, Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, Teatrul Muzical „Nae Leonard“, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Galaţi.

Datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, scena pentru formaţiile de muzică tradiţională ce au încântat publicul gălăţean a fost amplasată în Sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Palatului Episcopal, care pe parcursul evenimentului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de gălăţeni dornici de a vedea şi asculta recitalurile de excepţie.

Seara a fost deschisă cu piese interpretate de formaţia de muzică veche „Kalofonis“ din Galaţi şi a continuat cu melodii autentice româneşti ale binecunoscutei formaţii vocal-instrumentale „Trei Parale” din Bucureşti.

Deşi la o oră destul de înaintată, concertul de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir“ s-a bucurat de un real succes, gălăţenii prezenţi la eveniment apreciind prestaţia celor ce au urcat pe scenă prin îndelungate ropote de aplauze.

La final, artiştii au primit din partea organizatorilor câte o plachetă, diplome de participare şi flori.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook