Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 9 – 13 iulie a.c., în Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, prima sesiune a Taberei eparhiale de vară ”Credinţă, Unitate, Prietenie”.

Tabăra organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul, face parte din Proiectul „Vacanţa Altfel Acasă”, desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia Multifuncţională Filantropică ”Sf. Spiridon” din Galaţi şi finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi.

Proiectul la care participă 60 de tineriîn două sesiunide tabărăde câte cinci zile fiecare, se desfăşoare la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, din judeţul Galaţi, în perioadele 9-13 iulie 2018 şi 16-20 iulie 2018,tinerii participanţi beneficiind de cazare în cadrul acestui aşezământ monahal.

Programul-cadru al celor două tabere cuprinde activităţi liturgice şi ateliere de creaţie, cultural-artistice,sportive şi recreative, precum şi de formare a liderilor şi animatorilor de grupuri de tineret.

Deschiderea oficială a primei tabere de vară a avut loc în data de 10 iulie a.c., în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, a pc. pr. vicar eparhial, a celor 60 de tineri înscrişi în proiect, precum şi a maicilor din cadrul mănăstirii.

După săvârşirea slujbei de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestor tineri, într-o atmosferă de deschidere și sinceritate, ierarhul a purtat un dialog pe teme duhovniceşti, răspunzând întrebărilor tinerilorși problemelor puse de aceștia

În cuvântul adresat cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a arătat că „tabăra aceasta este prilej de rugăciune, recreere, bucurieşi comuniunea fraternă, iar tinerii plini de entuziasm îşi găsesc aici răspunsuri la întrebările şi frământările lor“.

Acest proiect de educaţie inovator, atât pentru tinerii beneficiari, cât şi pentru comunitatea locală, are scopul de a contribuie la dezvoltarea comunităţii gălăţene şi de a oferi tinerei generaţii alternative sănătoase şi benefice pentru petrecerea timpului liber.

Primul obiectiv al acestui proiect este de a instrui 48 de tineri în vederea dobândirii de noi cunoştinţe, idei, noţiuni şi aplicaţii practice în domeniul animării grupurilor de tineret/copii, urmând ca în cea de-a doua parte, 12 tineri deja instruiţi de pc. pr Simeon Bănică, inspector pentru cateheză parohială şi trainer în cadrul proiectului, să-şi exerseze practic abilităţile teoretice deja dobândite.

Un rezultat aşteptat al acestei iniţiative este activarea celor 60 de tineri instruiţi ca animatori în parohiile, centrele sociale şi comunităţile gălăţene de tineri, în perioada vacanţei de vară.

Tabăra este organizată în jurul celor 48 plus 12 tineri, care trec prin cinci module de instruire teoretică şi practică în aria de: Comunicare, Autocunoaştere, Conflict, Lucru în echipă şi Lideri şi sunt însoţite de sesiuni de educaţie non-formală ce se realizează prin vizionare de filme, interpretare şi discuţii libere, jocuri de rol şi evaluarea jocurilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook