Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de cinstire a Sfintei Icoanei a Maicii Domnului „Prodromiţa“, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat şedinţa noului Consiliu eparhial.

Evenimentul a debutat în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi părinţii protoierei din Eparhia Dunării de Jos.

După Sfinta Liturghie, Chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnici patru preoţi, numiţi la parohii din cele două judeţe ale eparhiei.

Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop, Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare, un Molitfelnic şi o geantă ce conţine trusa de împărtăşanie cu cele necesare în activitatea de păstori de suflete.

Pe tot parcursul slujbei, credincioşii prezenţi au avut posibilitatea de a se închina cu evlavie înaintea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Prodromiţa, replică fidelă aflată în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a săvârşit Acatistul Maicii Domnului înaintea icoanei „Prodromiţa“, în prezenţa evlavioasă a credincioşilor.

Ședinţa Consiliului Eparhial a fost precedată de o întâlnire de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, la care au fost invitați toţi protoiereii Eparhiei Dunării de Jos, în cadrul căreia Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, a făcut o excepţională reflecţie teologică şi duhovnicească asupra activităţii bisericeşti de la Dunărea de Jos, din primul semestru al acestui an.

Lucrările propriu-zise ale ședinței s-au desfășurat la Așezământul Social-Filantropic Sf. Mc. Pantelimon“ – Lacu Sărat, unde în debutul întâlnirii distinşii membri ai Consiliului eparhial au participat la sfințirea Centrului socio-medical pentru persoane de vârsta a treia „Sf. Pantelimon“, amenajat în cadrul acestui așezământ.

În continuare, au fost prezentate ultimele hotărâri sinodale după care, responsabilii sectoarelor din Administraţia Eparhială au prezentat sinteza activităţii pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice din primul semestru al anului 2018, la nivelul fiecărei subunităţi.

De asemenea, au fost analizate rezultatele principalelor activităţi misionare şi cultural-educaţionale desfăşurate cu prilejul Anului omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook