Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a VII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţinumeroşicredincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de un cunoscut protopsalt român.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această duminică de la Sfântul Matei în care se vorbește despre vindecările miraculoase săvârșite de Mântuitorul Hristos asupra celor doi orbi și a unui mut.

Ierarhul Dunării de Jos a arătat că Mântuitorul nostru Iisus Hristos, în marea Lui iubire față de cei aflaţi în suferință,a săvârşit numeroase vindecări, încredinţându-i prin acestea pe Sfinţi iApostoli că,după Pogorârea Duhului Sfânt, şi ei vor primi aceeași putere a vindecării.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos i-a îndemnat pe credincioşi să îi ajute pe cei bolnavi şi să facă ei primi paşi către semenii lor care sunt în diferite nevoi, atât trupeşti, cât şi sufleteşti, după pilda Mântuitorului arătată în Evanghelia de astăzi.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook