Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 15 iulie 2021, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat o şedinţă de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial la care au participat protopopii şi secretarii din cele opt protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos.

Această  întrunire, desfăşurată în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului eparhial şi prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, este premergătoare Şedinţei Consiliului Eparhial care va avea loc mâine.

După rostirea rugăciunii şi a Evangheliei din această zi, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de îndemn la activitate sporită, la misiune şi la implicarea responsabilă şi eficientă a tuturor credincioşilor în viaţa bisericii.

Întrunirea a stat sub semnul armoniei şi întăririi duhovniceşti, precum şi a lucrării transparente, corecte şi coerente a actului administrativ.

În continuare, au urmat luările de cuvânt ale consilierilor eparhiali şi ale reprezentanților celor opt protopopiate, în care s-au discutat aspecte de ordin pastoral-misionar, cultural, social-filantropic şi administrativ şi au fost prezentate cele mai importante proiecte desfăşurate în acest semestru.

Prin astfel de şedinţe se are în vedere stabilirea unei agende a principalelor coordonate ale activităților ce vor fi realizate de subunităţi, dorindu-se cunoaşterea obiectivă a realităţilor din teritoriu.

La final au fost prezentate cele două volume ale Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, apărute în aceste zile la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook