Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 16 iulie 2021, la Galaţi a avut loc şedinţa semestrială de vară a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Lucrările şedinţei s-au desfăşurat la Casa Arhierească din incinta Centrului Eparhial şi au debutat cu o reflecţie teologică şi duhovnicească a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian asupra activităţii bisericeşti de la Dunărea de Jos, din primul semestru al acestui an.

În continuare,responsabilii sectoarelor din Administraţia Eparhială au prezentat sinteza activităţii pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice din primul semestru al anului 2021, la nivelul fiecărei subunităţi.

De asemenea, au fost analizate rezultatele principalelor activităţi misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice desfăşurate cu prilejulanului omagial şi comemorativ 2021 în Patriarhia Română, precum şi proiectele ce urmează a fi concretizate în cel de-al doilea semestru al anului 2021, între acestea numărându-seorganizarea şi desfăşurarea unor programe social-filantropice, cu precădere către familiile cu mulţi copii şi către persoanele vârstnice cu posibilităţi materiale reduse.

Un alt proiect important dezbătut astăzi îl constituie continuarea programelor dedicate educaţiei creştine a tinerilor prin organizarea, în cele opt protopopiate al eparhiei, a unor tabere de vară dedicate copiilor, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban, unele dintre acestea programate în centre parohiale şi mănăstiri din zone cu populaţie de etnie romă.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a hotărât ca, în cel de-al doilea semestru al anului 2021, să se scoată mai mult în evidenţă monumentele din cimitirele unde sunt personalităţi marcante în istoria şi culturaromânilor, încă necunoscute, precum şi constituirea unui cimitir memorial în zona deportaţilor de la Salcia din Insula Mare a Brăilei pentru martirii, mărturisitorii şi victimile regimului comunist.

În partea a doua a întrunirii, au fost prezentate cele două volume ale Înaltpreasfinţitului Părinte Casian intitulate „Gânduri din vistieria inimii“ şi „Plugărie din ţarina inimii“, precum şi ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuză ortodoxă“, apărute în aceste zile la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul şedinţei, prof. Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române a prezentat participanţilor câteva volume apărute în ultima perioadă la Editura Academiei Române.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook