Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Centrul misionar-catehetic din cadrul Parohiei Ianca 1, județul Brăila, potrivit programului eparhial de tabere pentru copii și tineri, a desfășurat joi, 22 iulie, o activitate recreativă pentru mai mulți copii din localitatea Șuțești.

Programul taberei de o zi organizat special pentru acești copii a debutat cu vizitarea Mănăstirii „Sfântul M. Mc. Pantelimon“ din Stațiunea balneoclimaterică Lacu-Sărat.

După o scurtă rugăciune în bisericuța de lemn a vetrei monahale brăilene, copiii au fost primiți de maica stareță și au avut prilejul de a vizita Muzeul etnografic al mănăstirii, reamenajat în ultimii anii cu multe și diverse obiecte tradiționale românești.

Tinerii s-au putut bucura astfel de dragostea și primirea călduroasă a vrednicelor maici și au descoperit vechile obiceiuri și deprinderi din viața țăranului român.

Monahia Iustina, în calitate de colecționar și ghid al mănăstirii, a fost cea care i-a îndrumat pe copii în descoperirea acestor comori autentice ale zestrei poporului nostru.

În continuare, tinerii au primit o masă caldă la Așezământul social-catehetic parohial „Acoperământul Maicii Domnului“ din Ianca și, sub coordonarea preotului paroh Cristian Cosmin Ion și a unor cadre didactice, s-au relaxat prin joc, cântece și voie bună.

Această frumoasă zi oferită copiilor a fost posibilă print colaborarea fructuoasă dintre parohia Ianca 1, primăria Șuțești și Mănăstirea Lacu Sărat.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook