Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de vineri, 22 iulie 2022, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează ziua de naştere.

Cu acest prilej, la Catedrala Patriarhală, în timpul Sfintei Liturghii, va fi rostită o rugăciune de mulţumire adusă lui Dumnezeu. De asemenea, după Sfânta Liturghie, de la ora 11:00, la Catedrala Patriarhală va fi săvârșită o slujbă de Te Deum, ca recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru împlinirile recente din viața Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Începând cu ora 12:00, la Palatul Patriarhiei, va avea loc un scurt moment aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesaje de felicitare din partea autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum şi ale altor instituţii publice.

Vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de Stat centrale şi locale, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni.

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naștere a Patriarhului României pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, ori la numărul de fax 021.406.71.62.

Menționăm că sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007). 

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook