Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La îndemnul și cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și prin implicarea preotului paroh Cătălin Radu, 20 de copii din cadrul grupului catehetic "Hristos împărtășit copiilor", din Parohia Sfântul Ierarh Spiridon, din localitatea Suceveni, Protopopiatul Târgu Bujor, județul Galați, în ziua de 15 iulie, au mers într-o excursie bine-meritată după un an de studii cu reușite foarte bune la învățătură și după un an încărcat cu activități în sânul Bisericii.

La primele ore ale dimineții, după săvârșirea rugăciunii de dimineață în biserica parohială, îmbrăcați în frumosul port popular, plini de entuziasm am pornit, mic cu mare spre Mănăstirea Măgura Ocnei, din județul Bacău, unde, după ce am ascultat istoricul mănăstirii, copiii au adus mulțumire lui Dumnezeu și Maicii Domnului.

După ce s-au încărcat cu armonia din vatra mănăstirii, la vremea amiezii, copiii au servit prânzul într-un cadru pitoresc, la umbra codrului, apoi am lăsat liniștea muntelui pentru a profita de răcoarea Salinei Târgu Ocna. Aici, după vizitarea Bisericii Sf. Varvara, aflată în inima muntelui, cei mici s-au bucurat de diferite activități și jocuri destinate vârstei lor.

Spre finalulul zilei, vizita copiilor a continuat în Stațiunea Slănic Moldova, unde buna dispoziție și bucuria și-au gasit din nou loc în inima celor mici.

Ca și anul trecut, scopul acestei tabere de o zi a fost revenirea cât mai mult la jocurile și bucuria copiilor în natură și la interacționarea lor fizică, în detrimentul evadării în mediul virtual.

Spre seară, osteniți de joc și drumeție, micii creștini au pornit spre casă, luând cu ei amintirile frumoase pe care le-au strâns în această zi dedicată lor.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook