Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În acelasi duh al bucuriei si al copilariei, al iubirii de neam si credinta, cu binecuvantarea Înaltpreasfintitului Parinte Casian si sprijinul binevoitorilor, continuam zilele de tabara din pridvorul bisericii, cu copii din parohia Bratulesti, in frumoasa noastra tara.

Tabara s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile in care am vizitat orașele: Brașov, Sinaia și Busteni.

Călătoria cu trenul ( o prima experienta pentru cei mai multi dintre copii) din Gara Tecuciului in cea a Busteniului, cazarea la Mănăstirea Caraiman și urcarea aproape de Crucea in cinstea eroilor a fost o bucurie pentru participanți.

Ne-am inchinat in Biserica manastirii multumind lui Dumnezeu pentru toate și am pornit spre Brasov unde am vizitat Piata Sfatului, Turnul Alb, Bastionul Tesatorilor și Biserica Neagra. In Șcheii Brașovului am văzut Prima Școala Românească in care se gaseste un impresionant tezaur spiritual si cultural. Încântarea copiilor a continuat in telecabina cu care am urcat la cota 2000, iar ajunși acolo au fost uimiti de priveliște și au decis sa cânte la fluier și sa scrie ca într-un joc de echipa numele satului nostru cu pietricele.

In Sinaia am urmat pașii care ne-au purtat spre Mănăstirea Sinaia, Castelul Peleș și Pelișor.

In încheierea taberei am vizitat Castelul Cantacuzino și orașul Busteni, iar apoi am luat trenul spre casa.

Aceasta tabăra a avut scopul de a uni copiii, de a le arata cata frumusețe a pus Dumnezeu in tara noastră și cât de multe pot construi ei cu voința, dăruire si bucurie.

Multumim lui Dumnezeu pentru toate!

Impresii ale câtorva din copiii participanți:

„Eu sunt Edi și am fost în tabăra de 3 zile organizata de Parintele Ilie Mihai și Doamna Ilie Lăcrămioara în Bușteni. Am mers cu trenul (în premiera pentru mine). Pentru mine a fost cea mai tare excursie. Din locurile pe care le-am vizitat am rămas cu multe învățături și cu lucruri și locuri pe care nu le voi uita niciodată. A fost o experiență plina, frumoasa și distractiva dar nu în ultimul rand educativa. Mulțumesc organizatorilor și așteptăm cu nerăbdare următoarea tabăra“ Eduard.

„Mie cel mai mult mi-a placut vizita din orasul Sinaia ,cand am urcat la cota 2000 cu telecabina, iar privelistea de pe munte a fost superba si mi-a placut cand am scris «Bratulesti» din pietrele de pe munte si cand am cantat si am dansat , am coborat pana la telecabina cu muzica la boxa noastra micuta, apoi ne am oprit la cota 1400, dupa plimbarea pe munte am pornit catre castelul Peleș. Am admirat casele care erau mici imitatii ale Peleșului. Apoi am fost intr un parc de joaca unde aproximativ toti copii s-au jucat ,am sarit pe trambulina si a fost foarte distractiv, iar apoi am coborat scarile catre gara ca sa luam trenul spre Busteni acolo unde am fost cazati.

A fost o vizita si o experienta foarte frumoasa alaturi de Parintele Ilie Mihai si Doamna preoteasa Ilie Lăcramioara si colegii dar si prietenii mei din grup!“ Ana.

„In excursie mie mi-a placut cu telecabina și când ne-am jucat. La Castelul Cantacuzino ne-am dat într-un leagăn mare, in trambulina și când am mâncat inghetata de ciocolata a fost frumos.

Și a fost prima data când am mers cu trenul“ Alexandra.

„Ne-a plăcut totul,dar mai mult ne-a fascinat Biserica Neagră și Scoala Românească , si istoria din spatele lor“ Alina.

„Mâncarea de la Mănăstirea Caraiman a fost foarte bună și cazarea la fel de bună, am dormit foarte bine“ Valeria.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook