Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, parohia Țibănești 1, din Protopopiatul Însurăței, a organizat în perioada 25-30 Iulie 2022, a V-a ediție a „Școlii de Vară în tinda Bisericii“.

Tabăra s-a desfășurat pe parcursul a șase zile și a reunit un număr de 60 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. După rostirea rugăciunilor începătoare și a rugăciunii speciale de deschidere a taberei pentru tineri, copiii și-au reamintit regulile și au fost organizați în șase echipe purtând nume de sfinți.

Următoarea zi s-a derulat în jurul activității intitulate „Modelăm în inimă și lut, Crucea“, unde copilașii cu mâinele lor dibace au făurit din lut, cruciulițe bune de pus la icoane.

A treia zi ar putea fi definită prin trei cuvinte: mișcare, joc și sănătate unde am arătat copiiilor importanța sportului și alimentației în viața lor.

Au urmat de asemenea ateliere în care copiii au pictat, au țesut, au confecționat obiecte reciclate participând totodată și la slujbele bisericii.

Activitatea care i-a bucurat nespus a fost căutarea comorii ascunse fizic în sfânta biserică și tainic în inima lor în cuvintele: „Unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră“ (Luca 12, 34).

La finalul săptămânii, cu sprijinul primăriei Tufești, copiii au plecat în excursie, fiind răsplătiți astfel pentru hărnicia și dăruirea de care au dat dovadă.

Pașii lor s-au îndreptat către Mănăstirea Tudor Vladimirescu cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“ unde s-au închinat Maicii Domnului și Sfinților primind un cald cuvânt de învățătură din partea uneia dintre maici chiar la mormântul maicii Veronica, prima stareță a mănăstirii.

Mai apoi, au poposit la Muzeul Satului Vrâncean-Crângul Petrești, situat în apropiere de Focșani. Au vizitat casele bătrânești și au văzut cum trăiau bunii și străbunii vrâncenilor de astăzi.

Ultimul popas a fost la Rezervația Naturală „Focul Viu“, unde copilașii s-au bucurat de frumusețea locului.

Cea mai așteptată zi a taberei s-a dovedit a fi o ocazie potrivită de a ne ruga, de a ne întoarce la rădăcini și de a ne bucura de timpul prețios care ne-a fost dat spre a fi trăit.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook