Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a III-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați, în prezenţa credincioşilor din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul acestui sfânt locaş

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, capitolul 6, versetele de la 22 la 33, în care Mântuitorul Hristos ne vorbeşte despre Providenţa divină şi sensul adevărat al vieţii creştine, prin căutarea Împărăţiei lui Dumnezeu ca prioritate pentru dobândirea vieţii veşnice.

Înaltpreasfinţia Sa a arătat că Părintele Ceresc ne poartă permanent de grijă şi ne aşteaptă pe toţi să răspundem chemării şi iubirea Sale milostive pentru luminarea noastră şi dobândirea celor necesare unei vieţi pline de pace, linişte şi speranţă. 

”În duminica dumnezeieştii purtări de grijă a lui Dumnezeu pentru om şi pentru întreaga Sa creaţie vedem luminos, numai prin rugăciune, evlavie şi participarea la Sfânta Liturghie, puterea şi iubirea milostivă a lui Dumnezeu pentru noi toţi şi estomparea grijilor excesive pentru viaţa de zi cu zi interpretată mai mult în cadrele lumii acesteia.

Aceeaşi grijă a părinţilor pentru copii o arată Dumnezeu în Evanghelia de astăzi, iar prin Dumnezeiasca Liturghie învăţăm, credem şi sperăm să reuşim să auzim şi să împlinim chemarea liturgică: ‹‹toată grija cea lumească acum de la noi să o lepădăm›› pentru a primi luminos pe Împăratul Ceresc care ne oferă şi pentru suflet şi pentru trup tot ceea ce este de folos şi nouă şi semenilor noştri“, a spus ierarhul Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

Pr. Rareş Bucu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook