Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, continuă în această perioadă programului eparhial de tabere pentru tineri ”Vacanța din pridvorul Bisericii”.

În lunile iulie şi august, peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, participă în 30 de centre parohiale, mănăstiri şi aşezăminte din Arhiepiscopia Dunării de Jos la taberele organizate special sub coordonarea preoţilor şi a cadrelor didactice voluntare.

Zilele trecute, 32 de copii din parohiile brăilene Chiscani 1 şi Scorţaru Nou au fost beneficiarii activităţilor recreative organizate în cadrul acestui program eparhial.

Copiii însoțiți de preoții de la parohiile de unde provin, împreună cu profesori voluntari, au vizitat Mănăstirea ”Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ din staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila.

După rugăciunea din biserica din lemn a mănăstirii, copiii au mers la muzeul etnografic din incinta ansamblului mănăstiresc, amenajat cu mare măiestrie de maica Iustina.

Monahia le-a fost ghid vizitatorilor prezentându-le exponatele cuprinse în colecția de obiecte autentice populare româneşti, mobilier, ceramică, obiecte de uz casnic, ţesături de interior, costume tradiţionale, meşteşuguri, dar și accesorii şcolare semnificative din istoria învăţământului românesc.

În continuare, au fost desfășurate mai multe activități adecvate zilelor de vacanță în parcul din vecinătatea mănăstirii, iar la final toţi s-au bucurat de o agapă pregătită cu mult drag de darnicile monahii.

Pr. Rareş Bucu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook