Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 11 iulie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, 24 de copii de la parohiile brăilene „Sf. Spiridon Nou“ și „Sf. Arhangheli“, însoțiți de preoții parohi, s-au bucurat să trăiască o zi a vacanței de vară plină de activități duhovnicești și recreative de neuitat în cadrul minunat de la Mănăstirea ”Sf. M. Mc. Pantelimon” din staţiunea Lacu Sărat.

În baza parteneriatului Parohiei „Sf. Spiridon Nou“ cu Școala Gimnazială „Fănuș Neagu“ Brăila, la activități au participat și elevi de la această unitate de învățământ.

După închinarea în sfânta biserică, toți cei prezenți au fost foarte încântați de frumusețea spirituală și tradițională a muzeului etnografic din incinta mănăstirii. A urmat vizitarea atelierului de broderie al mănăstirii și apoi, copiii au apreciat strădania neobosită a maicilor pentru înfrumusețarea spațiului aflat în incinta așezământului monahal.

Programul a continuat cu mai multe activități recreative, în cadrul cărora copiii celor două parohii au interacționat într-un mod deosebit de plăcut, au legat prietenii frumoase și împreună s-au bucurat de jocuri, toate acestea într-o atmosferă foarte captivantă și plină de voie bună, sub coordonarea cadrelor didactice însoţitoare.

La finalul activităților, copiii au fost oaspeții unei agape, fiind încântați de toate bunătățile oferite cu atâta drag.

Activitățile fac parte din programul eparhial de tabere pentru tineri „Vacanţa din pridvorul bisericii“ desfăşurat în această vară în Eparhia Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook