Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 15 iunie 2011, la Centrul eparhial din Galaţi a avut loc cursul festiv la finalizarea studiilor absolvenţii promoţiei 2011, din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie – Galaţi. Anul acesta au absolvit 34 de studenţi ai cursurilor de licenţă şi 32 de masteranzi.

Programul a debutat cu participarea tinerilor teologi la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi de către un sobor de preoţi în frunte cu pc. pr. consilier Lucian Petroaia, din cadrul Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul, în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie a fost urmată de săvârşirea slujbei de Te-Deum, ca mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, după care, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” din cadrul Centrului eparhial s-a desfăşurat, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos cursul festiv al absolvenţilor de teologie didactică şi teologie asistenţă socială, precum şi a masteranzilor, în prezenţa cadrelor didactice.

Profesorii şi absolvenţii au rostit scurte alocuţiuni adecvate momentului festiv al absolvirii cursurilor de licenţă şi masterat.

În cuvântul adresat participanţilor Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a subliniat importanţa cooperării dintre Eparhie şi Universitate, pentru aprofundarea rolului educaţiei creştine şi promovării valorilor credinţei în viaţa creştinilor din toate comunităţile parohiale, centrele sociale şi cele culturale ale zonei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook