Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 16 iunie 2011, la Grădina de Vară a Teatrului muzical  „Nae Leonard” din Galaţi, a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei”.

La eveniment au fost prezenţi chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, alături de părinţii elevilor seminarişti şi cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean – Galaţi, precum şi numeroşi preoţi şi credincioşi din municipiul Galaţi.

Cu acest prilej au fost interpretate piese din repertoriul clasic de muzică bisericească psaltică şi corală („Câţi în Hristos”, „Slavă Ţie”, „Sfinţilor Mucenici”, „Doruleţul”, „Clopote de seară”-repertoriu rusesc, „Sara pe deal”, pe versuri de Mihai Eminescu, troparul Ortodoxiei, „Doamne strigat-am”-glas V, „Slavă...Şi acum... Dogmatica”-glas VI, axionul Păgărârii Duhului Sfânt), precum şi poezii pe teme religioase din opera poetului Mihai Eminescu.

La finalul manifestării, chiriarhul locului a binecuvântat elevii seminarişti şi profesorii acestora pentru roadele frumoase ale activităţii din anul şcolar 2010-2011 şi a oferit celor mai buni dintre elevi cuvenitele diplome şi premii constând în cărţi de zidire sufletească.

Programul s-a încheiat cu săvârşirea unei rugăciuni de mulţumire în Capela „Sfântul Apostol Andrei” a Seminarului Teologic din Galaţi, de către chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa elevilor seminarişti, precum şi a cadrelor didactice.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook