Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 03 iunie 2012, la Catedrala Aarhiepiscopală din Galaţi s-a sărbătorit cu mare evlavie praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, prin săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioşilor.

La Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Persoanelor cu Dizabilităţi din Galaţi, slujba fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

În cadrul slujbei, ierarhul locului a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a subliniat importanţa acestei săbători în viaţa creştinilor, Pogorârea Duhului Sfânt însemnând momentul naşterii Bisericii şi al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.

De asemenea, a fost împlinită rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia s-au rostit cele opt rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt şi s-au sfinţit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

La sfârşitul sfintei slujbe, după datină, Înaltepreasfinţia Sa a împărţit credincioşilor rămurele de nuc, pentru a le vesti şi celor de acasă, care din binecuvântate pricini nu au fost prezenţi la biserică, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook