Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 26 iunie 2012, în Catedrala Arhiepsicopală din Galaţi, în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale, un sobor de preoţi din administraţia eparhială a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României.

În cuvântul rostit cu acest prilej, pc consilier Lucian Petroaia a arătat că „Biserica noastră a adus în cult un moment de mare înălţare sufletească, acela al prăznuirii Drapelului Naţional. Ar fi trei motive pentru care Biserica, deodată cu statul român şi întregul popor vibrează la cote maxime cu prilejul sărbătorii naţionale a Drapelului României: mai întâi, faptul că drapelul nostru este o sinteză a întregii noastre istorii. În al doilea rând, pentru că prin el se oferă un simbol întregului nostru popor, după cum în rugăciunea de sfinţire se vorbeşte despre azurul credinţei, belşugul milostivirii lui Dumnezeu şi despre jertfele înaintaşilor noştri. Drapelul este, aşadar, un întreit simbol care ne aminteşte despre trecutul, prezentul şi viitorul nostru. Un al treilea motiv ar fi faptul că prin drapel se oferă viitorimii un reper, o ţintă pentru a merge pe linia înaintaşilor noştri“.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Emanoil Cătălin Bocăneanu, Prefectului judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune, către Prefectura municipiului Galaţi. Aici  a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României dar şi al Uniunii Europene, după care Drapelul Naţional a fost înălţat pe catarg.

A urmat un moment de evocare a însemnătăţii acestei sărbători şi prezentarea semnificaţiei culorilor Drapelului Naţional, fiind rostite scurte alocuţiuni de către oficialităţile prezente.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook