Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 18 iunie 2015, cu începere de la ora 17.30, la Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“, dar şi a unui număr de 100 de olimpici gălăţeni, câştigători ai unor concursuri naţionale şi internaţionale.

Sala  Teatrului Muzical a fost neîncăpătoare pentru mulţimea tinerilor care au performat la diferite discipline de învăţământ, pentru elevii seminarişti aflaţi la final de an şcolar şi pentru părinţii acestora.

La evenimentul – spectacol, aşezat sugestiv sub genericul „Sărbătorim performanţa!“ a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de Preasfinţitul Părinte Irineu Duvlea, Episcop-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America şi Canada – Vatra Românească.

În deschidere, elevii celor trei clase din învăţământul primar care activează în cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ au prezentat un program artistic din care n-au lipsit scenetele, cântecul şi momentele poetice.

Programul a continuat cu un excepţional concert de cântări psaltice şi interpretări ale unor piese din repertoriul clasic românesc şi internaţional, oferit auditoriului de către Corul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ şi Corul mixt „Camerata Juventus“ alcătuit din seminarişti şi tinere eleve ale Colegiului Naţional „Costache Negri“, ambele conduse de prof. Eugen Dan Drăgoi.

Un moment aparte l-a constituit interpretarea în primă audiţie a unei compoziţii de mare frumuseţe: „Iubesc vocalele – minune“, versuri: prof. Ana Tunaru, muzica prof. Eugen Dan Drăgoi. Lucrarea se regăseşte în volumul de versuri „De-aş fi cuvânt“ a prof. Ana Tunaru de la Seminarul Teologic gălăţean.

Finalul a fost rezervat festivităţii de premiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian invitând pe scenă cei 100 de tineri cu performanţe remarcabile la diferite concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale. Acestora, Chiriarhul Dunării de Jos le-a oferit Diploma „Tinereţe şi Credinţă“, câte un exemplar din Sfânta Scriptură, o carte de rugăciuni, un triptic şi alte daruri de suflet.

„Manifestarea de încheiere a anului şcolar pentru Seminarul Teologic «Sf. Apostol Andrei», a arătat Înaltpreasfinţia Sa, a copiilor şcolari din clasele primare, împreună cu colegii lor mai mari seminarişti s-a încununat cu aprecierea şi premierea celor mai buni dintre colegii lor de la liceele şi şcolile gimnaziale din Galaţi. Prin aceasta înţelegem cât de importantă este dimensiunea misionară a unei şcoli bisericeşti atunci când se află în comuniune cu alte instituţii de învăţământ din municipiu.

În acest context, Arhiepiscopia Dunării de Jos a premiat toţi tinerii care au obţinut în oraşul Galaţi distincţii pe plan local, naţional şi internaţional, pentru că tinerii sunt minunaţi atunci când sunt preţuiţi şi sunt valoroşi când ei înşişi preţuiesc valorile sacre ale Bisericii şi neamului nostru!“.

De asemenea, elevii seminarişti şi cei ai claselor primare au fost răsplătiţi pentru performanţele şi roadele activităţii şcolare din anul 2014-2015 cu daruri de carte şi alte cadouri specifice vârstei, valoarea totală a premiilor ridicându-se la suma de 15.860 lei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook