Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 26 iunie 2015, în Catedrala Arhiepsicopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Daniel Răzvan Olaru, subprefectul judeţului Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

„Sfinţirea Drapelului naţional, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa, ne arată darurile pe care le primim atunci când ne iubim sincer patria şi ne respectăm ca şi creştini: libertate, unitate şi demnitate!

Când Drapelul se ridică pe catarg înţelegem semnificaţia azurului credinţei, cum ne învaţă rugăciunea, soarele nădejdii în mai binele nostru sufletesc, trupesc, local şi naţional şi, în acelaşi timp, văpaia iubirii lui Dumnezeu pentru toată lumea, pentru pace, libertate şi mai multă bucurie şi dragoste între oameni!“.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militari, în procesiune, către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.

Aici  a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României, după care Drapelul Naţional a fost înălţat pe catarg.

După scurte alocuţiuni care au evocat însemnătatea zilei şi semnificaţia culorilor Drapelului Naţional, ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook