Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ciclul conferinţelor pastoral-misionare rânduite pentru primul semestru al anului 2017 a continuat, cu întrunirea preoţilor din Protopopiatul Făurei.

Programul a debutat, firesc, cu participarea tuturor preoţilor din Protopopiatul Făurei la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din localitatea Ianca, judeţul Brăila.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către elevii implicaţi în programele educaţionale ale parohiei Ianca I.

La momentul cuvenit, mulţi dintre tinerii prezenţi, îmbrăcaţi în frumosul port tradiţional românesc, au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a arătat că „prin Sfânta Liturghie, biserica este icoana Împărăţiei lui Dumnezeu, iar în biserică ne împărtăşim din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos, care se descoperă în chip special la Sfânta Liturghie“.

A urmat o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra tinerilor şi preoţimii de la  Dunărea de Jos.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei, aşezate sub genericul Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română“, au continuat în acelaşi spaţiu sacru, preoţilor alăturându-li-se doamnele preotese, tineri şi tinere din parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Ianca I, cu implicaţii majore în programele misionare, culturale şi social-filantropice, mulţi dintre ei participanţi la programul „Hristos împărtăşit copiilor“ sau la alte programe educaţionale organizate în parteneriat cu şcolile de pe teritoriul parohiei respective.

În cadrul dezbaterilor au fost analizate o serie de aspecte privind erminia icoanei  şi a picturii bisericeşti, precum şi importanţa prezenţei icoanei autentice în şcolile noastre şi în casele creştinilor.

În continuare a fost vernisată o expoziţie de icoane vechi şi noi, din patrimoniul parohiilor din cadrul protoieriei Făurei.

La final, în curtea bisericii a fost săvârşită o slujbă de pomenire la mormintele preoţilor trecuţi la cele veşnice.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook