Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Şi în acest an, parohia „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“ din Galați, în cooperare cu Şcoala Gimnazială „Miron Costin“ şi Clubul de Şah „Diana“ din Galaţi, a organizat Concursul de şah „In hoc signo vinces“, considerat cel mai mare concurs de șah în aer liber din România.

Competiţia s-a desfăşurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 2-3 iunie a.c.

Ajuns la cea de a VI-a ediţie, concursul a fost organizat pe parcursul celor două zile în 5 runde şi a reunit peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, majoritatea elevi ai Şcolii Gimnaziale „Miron Costin“ din Galaţi, campioni sau vicecampioni naţionali la şah, dar şi elevi de la alte şcoli sau copii înscrişi la diferite cluburi sportive din municipiul Galaţi.

Manifestarea a debutat cu rostirea de rugăciuni și intonarea Imnului Naţional al României, după care, în parcul bisericii „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“ s-a desfăşurat concursul propriu-zis.

Tinerii şahişti gălăţeni au fost îndrumaţi şi supravegheaţi de specialişti în sportul minţii şi de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Şah „Diana“ din Galaţi, club afiliat la Federaţia Română de Şah, arbitru principal al competiţiei fiind dl Aurel Cojocaru, candidat de maestru, conform sistemului de joc elveţian BUCHHOLZ.

După fiecare rundă de şah, în timpul de pauză, copiii au primit din partea organizatorilor covrigi, gogoși și apă și avut posibilitatea de se bucura și de a se destinde în parcul amenajat foarte frumos în cutea acestei bisericii gălăţene.

Astăzi, după Sfânta Liturghie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc festivitatea de premiere a concurenţilor situaţi pe locurile I, II şi III, înmânarea medaliilor şi a cupelor câştigătorilor, precum şi oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.

În vederea susținerii și încurajării tinerilor șahiști, la eveniment au participat și membrii echipei de fotbal de sală „United“ Galaţi, vicecampioni naționali ai acestui sport.

Concursul de şah „In hoc signo vinces“ face parte din calendarul activităţilor cultural-misionare desfăşurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în Anul dedicat Centenarului Marii Uniri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook