Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 iunie 2018, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor din clasele primare de la Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, serbarea a fost organizată şi coordonată de domnul prof. Adrian Silvestru, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei“, arhid. Adrian Marian, profesor de muzică în cadrul seminarului şi de către doamnele învăţătoare de la clasele primare ale acestei şcoli.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop, i-a binecuvântat pe micii seminarişti şi profesorii acestora pentru frumoasele roade ale activităţii din anul şcolar 2017-2018.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a arătat că „Şcoala elementară de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ reprezintă cel mai frumos buchet al speranţei în legătura dintre educaţie, în general şi conţinutul creştin în special, elevii având posibilitatea a fi mesageri către propriile lor familii, mesagerii duhului de educaţie complexă prin rugăciune, prin integrarea în viaţa celorlalţi seminarişti mai mari care sunt ca şi fraţii lor şi prin, într-un fel viaţa comunitară care le dă posibilitatea să privească mai atent, pe aproapele, pe fratele lor şi dintr-un unghi creştin. O astfel de şcoală, într-un Seminar Teologic, este cea mai mare frumuseţe, este un buchet frumos pe care îl aducem prinos în Anul Centenar prin învăţământul seminarial şi în general prin forţa educaţiei pentru a cinsti pe înaintaşii de ieri şi a avea speranţă în ziua de mâine“.

Programul artistic oferit de copiii din clasele primare ale Seminarului gălăţean a fost dedicat  Centenarului Marii Uniri şi a cuprins momente poetice, cântece şi dansuri populare românești.

La final a avut loc festivitatea de premiere în cadrul căreia, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit cuvenitele diplome şi premii, dar şi iconiţe şi dulciuri, ca răsplată pentru efortul intelectual depus în cursul anului şcolar 2017-2018.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook