Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi au ales ca, la încheierea anilor de studenție, să mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

Slujba de Te Deum a fost oficiată în Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La eveniment au participat distinsul corp profesoral universitar, tinerii absolvenţi, precum şi simpli credincioşi.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul depus de aceşti tineri în anii de studiu, dar şi pentru alegerea de a deveni vindecători ai bolilor trupeşti.  

„Potrivit datinei, ne-am rugat astăzi împreună şi am mulţumit lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, atât slujitorii sufletelor, preoţii, cât şi slujitorii trupurilor noastre, medicii şi absolvenţii Facultăţii de Medicină din Galaţi, bucurându-ne totodată că aceştia n-au uitat că şi biserica este tot o clinică şi manifestându-ne mulţumirea şi recunoştinţa pentru nenumăratele împreună-lucrări şi cooperări, mai ales în centrele socio-medicale ale bisericii şi nu de puţine ori în celelalte activităţi social-filantropice din satele mai sărace, arătând prin toate acestea cât de aproape este slujirea medicului şi a preotului pentru sănătatea noastră sufletească şi trupească”, a spus ierarhul.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop i-a binecuvântat pe tinerii absolvenţi şi le-a oferit iconiţe.

Cursul festiv cu festivitatea de premiere va avea loc mâine la Sala Sporturilor din Galaţi unde sunt aşteptaţi peste 1500 de participanţi, respectiv autorităţi locale, corpul profesoral, absolvenţii şi părinţii acestora, dar şi studenţi din ceilalţi ani.

Studiul medicinii la Universitatea „Dunărea de Jos“ a început la sfârşitul anilor '90 odată cu înfiinţarea specializării kinetoterapie şi a specializării de asistenţă medicală.

Coroborarea dintre tradiţia medicală din această zonă şi mediul academic, a avut ca rezultat fondarea Facultăţii de Medicină în anul 2004, prin decizia Guvernului României, ca o consecinţă necesară a importanţei şi a dezvoltării socio-economice a acestei zone.

În prezent, Facultatea oferă 5 programe de studiu la nivel de licenţă: Medicină generală, Farmacie, Medicină Dentară, Asistenţă medicală generală şiMoaşe, urmând ca din toamna acestui an să se  adauge şi Specializarea Tehnică Dentară.

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi este singura facultate de acest gen din ţară care are o extensie în Italia, în oraşul Enna din provincia Sicilia, pentru specializările Medicină Generală şi Asistenţă medicală generală.

Dezvoltarea facultăţii este susţinută de o infrastructură modernă desfăşurată pe aproximativ 8.000 m2, cu amfiteatre spaţioase, laboratoare şi săli de lucrări dotate la nivel european, accesul în clinici performante, bibliotecă informatizată aflată într-o continuă dezvoltare, cămine noi, şi facilităţi sportive.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook