Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programului naţional de catehizare, „Hristos împărtăşit copiilor“, între activităţile interactive organizate cu copiii se numără şi manifestările sportive.

În ultimii ani, la încheierea cursurilor şcolare, grupuri de copii din mai multe parohii din cuprinsul protopopiatului Tecuci şi nu numai, însoţiţi de preoţii parohi se întâlnesc în locaţii potrivite pentru a participa la diverse activităţi sportive şi recreative.

Anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, între activităţile desfăşurate cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului şi a duminicii părinţilor şi copiilor, s-a numărat şi campionatul de fotbal de la baza sportivă ROT din municipiul Tecuci.

La eveniment au participat cele mai bune echipe de fotbal, formate din tineri jucători din mai multe parohii din cadrul protopopiatelor Tecuci şi Covurlui.

Deschiderea campionatului a fost făcută de către echipele de fotbal de la parohiile Movileni, Protopopiatul Tecuci şi Pechea II, Protopopiatul Covurlui. În urma jocului disputat echipa de la parohia Pechea II a obţinut victoria, clasându-se pe primul loc în această competiţie sportivă, iar cea de la parohia Movileni pe locul al doilea.

Locurile 3 şi 4 au fost ocupate de echipele de la parohiile Barcea Nouă şi Corod II, ambele din cadrul Protopopiatului Tecuci.

La final, toţi participanţii au primit din partea organizatorilor trofee, medalii şi diplome.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, la Biserica „Sfântul Gheorghe“ din Tecuci, în cadrul natural al parcului central, s-a desfăşurat Concursul de şah între tinerii de la parohiile: Lieşti, Corod II, „Adormirea Maicii Domnului“ - Tecuci, Movileni, Barcea, Negrileşti şi Corod IV.

Elevii clasaţi pe primele cinci locuri au primit diplome, iar celorlalţi participanţi li s-au oferit dulciuri, fructe şi sucuri.

Astfel de manifestări, care au ca scop socializarea, schimbul de impresii, evitarea ofertelor tehnologiei moderne şi cunoaşterea frumuseţilor din satul românesc şi în care sunt angrenaţi elevii şi voluntarii de la parohii, vor continua în protopopiatul Tecuci în toată perioada vacanţei de vară.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook