Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Așezământul socio-medical Sf. Mare Mucenic Pantelimon“, Lacu Sărat, municipiul Brăila, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie 2019) și a Duminicii Părinților și Copiilor (2 iunie 2019), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc o întâlnire de suflet părinte – copil,  activitate prevăzută în calendarul activităților proiectului social „Copilul, dar divin“, derulat în colaborare cu Penitenciarul Brăila.

Coordonatorul proiectului subinspector Valentina Voinea din cadrul Biroului Asistență Psihosocială – Penitenciarul Brăila  a droit  să ofere persoanelor aflate în detenție oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu propriul copil și de a conștientiza importanța prezenței modelului parental în dezvoltarea viitorului adult și s-a derulat cu un grup de 7 persoane private de libertate părinți, aflați în custodia Penitenciarului Brăila, care au copii minori și sunt separați temporar de mediul familial.

La eveniment, a fost prezent în mijlocul familiilor reunite Pr. Simeon Sică Bănică, inspector eparhial pentru cateheza parohială și reprezentanți ai Penitenciarului Brăila, Sectorul Reintegrare Socială.

În cadrul atelierelor de lucru la care au participat părinții și copiii prezenți, au fost prezentate reperele creștine necesare unei vieți de familie echilibrate, rolul credinței în viața de familie și au fost susținute activități pentru orientarea atenției în acțiuni constructive: jocuri de comunicare; dezvoltare personală; modalități de gestionare a conflictului; transformarea conflictului toxic în conflict constructiv; jocuri de dinamizare a grupului, exprimarea emoțiilor pozitive și negative într-un mediu securizant.

Subiectele abordate au fost bine primite, părinții și copiii au oferit un feed-back pozitiv organizatorilor, au înțeles ce înseamnă pierderea și regăsirea în familie și au avut posibilitatea să-și consolideze relațiile intrafamiliale, considerând această întâlnire ca pe o șansă a unui nou început bazat pe iubire.

La sfârșitul întâlnirii, deopotrivă gazde și oaspeți au mulțumit reciproc pentru prezență, prezentări și au fost recunoscători tuturor celor care s-au implicat în buna organizare a acestei activități.

Cms. Simona Calu, Penitenciarul Brăila

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook