Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Începând de astăzi, 2 iunie 2020, elevii claselor terminaleparticipă lacursurile de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale.

În acest context, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casianşi cu implicarea unor profesori voluntari, elevii din ultimul an de liceu de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, Secţiile Pastorală şi Patrimoniu Cultural, beneficiază în această perioadă de meditaţii gratuitela câteva din disciplinele de Bacalaureat.

Aceste cursuri de pregătire pentru elevii seminarului gălăţean au debutat astăzi, 2 iunie, în Sala „Melchisedec Ştefănescu“ din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu prezentarea prin video proiecţie a cursurilor introductive pentru Limba şi literatura română şi Istoria românilor.

Prezent la eveniment, chiriarhul Dunării de Jos a transmis elevilor un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul depus până acum în pregătirea lor atât intelectuală, cât şi spirituală,  încredinţându-i totodată de susţinerea pe care o vor avea în continuare.

După vizionarea materialelor cu primele lecţii, ierarhul a avut un dialog de suflet cu elevii participanţi şi le-a oferit acestora DVD-urile care cuprind o serie de cursuri înregistrate pentru pregătirea examenului de Bacalaureat.

În zilele următoare, potrivit măsurilor prevăzute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cel al Sănătăţii, elevii vor participaîn cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi la recapitulările finale cu profesorii acestei şcoli.

Anul acesta evaluarea naţională a elevilor care au absolvit ciclul gimnazial va începe pe 15 iunie, iar pe 22 iunie, va fi prima probă scrisă a bacalaureatului pentru absolvenţii de liceu.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook