Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 3 iunie 2020, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos au continuat seria conferinţelor on-line cu responsabilii pentru organizarea şi desfăşurarea celei de-a XXV-a ediţii a pelerinajului on-line a tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila, la Mănăstirea Buciumeni, care își sărbătorește hramul la praznicul Sfintei Treimi.

Întrunirea on-line de astăzi, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice de comunicare tineri – reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi, Brăila și Tecuci, protoierei, preoţi care coordonează programe cu tinerii în parohii, inspectori şi profesori de religie.

După rugăciune, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre educaţia atât de necesară primită în familie şi în şcoală, precum şi despre srijinul pe care biserica îl oferă în formarea tinerilor ca oameni responsabili, spirituali şi de nădejde pentru societate.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost stabilite aspectele importante privind organizarea pelerinajului în mediul on-line, prin implicarea directă a unor tineri voluntari care vor prezenta colegilor lor temele stabilite chiar de ei, pe baza cărora se vororganiza concursuri.

Anul acesta tinerii şi preoţii implicaţi în organizarea evenimentului vor identifica tineri care au nevoie de sprijin material şi spiritual din parohiile şi liceele aflate pe teritoriul celor două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, pentru a le oferi darui de Praznicul Sfintei Treimi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook