Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În urma unei vizite a Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian la Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan din acest an, într-un salon al instituției medicale a fost aflat un prunc de numai două luni care era la tratament în urmă unor intervenții chirurgicale.

După discuțiile avute cu cadrele medicale s-a înțeles că pruncul provenea dintr-o familie cu 10 copii din localitatea Mălureni, județul Galați.

Pentru a-i oferi un sprijin real acestui copilaș, dar și familiei lui care nu dispune de resursele materiale necesare unui trai normal, chiriarhul Dunării de Jos a hotărât ajutorarea acestei familii cu toate cele necesare creșterii copiilor.

Astfel, în mai multe rânduri, atât de la Centrul eparhial, de la Protoieriile Tecuci și Nicorești, cât și de la alți oameni harnici și darnici le-au fost oferite mobilă, obiecte de uz casnic, produse de igienă, alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și sprijin pentru tratamentul unuia dintre cei zece copii diagnosticat cu probleme la ochi.

Grija și ocrotirea acestei familii din zona Nicorești, a fost și a rămas o prioritate pentru slujitorii sfintelor altare din această zonă, dar și pentru un bun credincios din Tecuci, membru al Consiliului Eparhial, care, în multe rânduri, la îndemnul ierarhului Dunării de Jos, a ajutat această familie nevoiașă cu cele necesare traiului.

În aceste zile în care în Biserica Ortodoxă Română sărbătorim Duminica Părinților și a Copiilor, familia din Mălureni a primit un nou ajutor din partea bunului credincios din Tecuci.

Darurile de alimente și produse de igienă, oferite cu dragoste și bucurie, au fost primite cu recunoștință și mulțumire de părinții și copiii acestei frumoase familii.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook