Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 26 iunie 2021, în municipiul Brăila au avut loc manifestările dedicate sărbătorii Zilei Drapelului Naţional.

Acestea au debutat la Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila, unde Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului Naţional al României, în prezenţa autorităţilor civile şi militare.

Drapelul nou, care astăzi a fost sfinţit de ierarhul Dunării de Jos, a fost adus cu o seară înainte în Catedrala „Naşterea Domnului“ din Brăila, unde a rămas peste noapte.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Nicuşor Ciocan, prefectul judeţului Brăila, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea celor trei culori ale drapelului şi despre modul în care acest simbol al naţiunii române trebuie păstrat, cultivat şi transmis cu sfinţenie tinerelor generaţii.

De la catedrală, Drapelul Naţional a fost purtat de către militarii din cadrul Garnizoanei Brăila către Piaţa Independenţei a acestui municipiu.

Aici, după alocuţiunile care au evocat însemnătatea zilei şi semnificaţia culorilor Drapelului Naţional,în prezenţa Gărzii de Onoare, a oficialităţilor locale, a preoţilor şi a multor brăileni, a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului Naţional prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României şi înălţarea pe catarg a tricolorului.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare în ritmurile muzicii militare a Garnizoanei Brăila.

Manifestări similare s-au desfăşurat şi în celălalt mare oraş al Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook