Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 8 iunie 2022, a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor din clasele gimnaziale şi liceale de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi.

Gazda evenimentului a fost în acest an Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

La festivitate a fost prezent şi Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Serbarea a debutat cu un program cultural-artistic ce a cuprins momente poetice, cântece religioase, patriotice şi populare, dar şi interpretări deosebite ale unor piese muzicale din repertoriul universal.

Nu au lipsit nici suitele de dansuri populare româneşti, prezentate cu măiestrie de elevii acestei şcoli sub îndrumarea profesorilor lor, în care portul românesc tradiţional a fost evidenţiat prin frumoasele costume purtate de elevi.

Scena deschisă a Muzeului eparhial a reunit laolaltă elevi seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale şi a devenit pentru câteva ore locul în care bucuria, entuziasmul şi emoţia au fost strările care au exprimat fericirea pentru încheierea unui an şcolar cu rezultate foarte bune la învăţătură.

În cuvântul adresat celor prezenţi la eveniment, Părintele Arhiepiscop a subliniat rolul important al rugăciunii în formarea sănătoasă a tinerilor şi necesitatea păstrării tradiţiilor populare româneşti şi aducerea lor în actualitate, mai ales în rândul tinerilor, prin manifestările şi activităţile organizate cu prilejul unor astfel de momente festive.

La final a avut loc festivitatea de premiere în cadrul căreia, chiriarhul Dunării de Jos a oferit cuvenitele diplome şi premii, ca răsplată pentru efortul intelectual depus în cursul anului şcolar 2021-2022, binecuvântându-i şi felicitându-i atât pe elevii, cât şi pe profesorii şi părinţii lor pentru frumoasele roade ale activităţii şcolare.

După festivitatea din grădina muzeului, ierarhul locului împreună cu elevii au mers în capela acestei instituţii de cultură, unde au rostit rugăciuni, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în acest an şcolar care tocmai s-a încheiat.

În cadrul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi, în acest an, 225 de elevi au încheiat ciclul primar, 110 elevi ciclul gimnazial şi 146 de elevi ciclul liceal.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook