Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cea de-a cincea Duminică după Sfintele Paşti, numită şi a Samarinencii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați, în prezenţa credincioşilor din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul acestui sfânt locaş.

La momentul liturgic rânduit, tânărul Ştefan Adrian Popovici a fost hirotonit întru diacon.

În cadrul slujbei, ierarhul a rostit rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru dăinuirea dragostei între copii şi părinţi şi pentru întărirea familiei creştine, precum şi pentru ocrotirea şi vindecarea celor bolnavi.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, în care se relatează despre convorbirea Domnul nostru Iisus Hristos cu femeia samarineancă la fântâna lui Iacob.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel intitulat „Rolul primordial al părinţilor în creşterea şi îngrijirea copiilor“, transmis cu ocazia Duminicii Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

La finalul slujbei, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi  şi a mers în curtea Reşedinţei arhiepiscopale împreună cu un grup de copii şi îndrumătorii acestora de la un Centru pentru copii din cadrul DGASPC Galaţi pentru a le oferi daruri şi a participa cu toţii la o agapă creştină.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook