Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 20 iunie, a avut loc serbarea de sfârşit de an şcolar şi festivitatea de premiere a elevilor din clasele primare, gimnaziale şi liceale de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi.

Evenimentul dedicat încununării eforturile depuse în anul şcolar 2023-2024 de elevii şi cadrele didacţice de la seminarul gălăţean s-a desfăşurat în grădina generoasă şi primitoare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

La festivitate a fost prezent Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După cuvântul de binecuvântare al Părintelui Arhiepiscop, a urmat programul cultural-artistic special pregătit pentru această zi şi intitulat sugestiv „Vindecarea prin cultură“.

Momentele poetice au fost împletite armonios cu cântece religioase, patriotice şi populare, dar şi cu interpretări deosebite ale unor piese muzicale din repertoriul naţional.

Nu au lipsit nici dansurile populare româneşti, prezentate cu măiestrie de elevii acestei şcoli, sub îndrumarea profesorilor lor, în care portul românesc tradiţional a fost evidenţiat prin frumoasele costume purtate.

Scena deschisă a Muzeului eparhial a reunit laolaltă elevi seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale şi a devenit pentru câteva ore locul în care bucuria, entuziasmul şi emoţia au fost stările care au exprimat fericirea pentru încheierea unui an şcolar cu rezultate foarte bune la învăţătură.

După programul artistic din grădina muzeului a avut loc festivitatea de premiere în cadrul căreia, chiriarhul Dunării de Jos a oferit cuvenitele diplome şi premii, ca răsplată pentru efortul intelectual depus în cursul anului şcolar 2023-2024, binecuvântându-i şi felicitându-i atât pe elevii, cât şi pe profesorii şi părinţii lor pentru frumoasele roade ale activităţii şcolare.

La final, ierarhul locului a dialogat cu elevii şi împreună au mers în capela acestei instituţii de cultură, unde au rostit rugăciuni, mulţumind lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate în acest an şcolar care tocmai s-a încheiat.

În acest an, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi, 250 de elevi au încheiat ciclul primar, 112 elevi ciclul gimnazial şi 109 de elevi ciclul liceal.

Pr. Rareş Bucu

r

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook