Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 26 iunie 2024, în municipiul Galaţi au avut loc manifestările dedicate sărbătorii Zilei Drapelului naţional.

În Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit slujba de sfinţire a Drapelului naţional al României, în prezenţa autorităţilor locale, a militarilor din Garnizoana Galaţi, a angajaţilor din cadrul Centrului eparhial şi a credincioşilor.

La slujbă au fost prezenţi şi absolvenţii promoţiei 2024 de la Facultatea de Istorie Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ Galaţi, împreună cu profesorii lor.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat prefectului de Galaţi, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre însemnătatea celor trei culori ale drapelului şi despre modul în care acest „odor sfânt“ al naţiunii române trebuie păstrat, cultivat şi transmis cu sfinţenie din generaţie în generaţie.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul naţional a fost purtat de către militari în procesiune pe strada Domnească către Piaţa Tricolorului din Grădina Publică a municipiului Galaţi.

Aici, în prezenţa oficialităţilor locale, a cadrelor militare, a preoţilor şi a cetăţenilor din oraşul de la Dunăre, a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului naţional prin prezentarea onorului, evocarea însemnătăţii acestei zile, binecuvântarea drapelului, înălţarea pe catarg a tricolorului şi intonarea Imnului de Stat al României.

Ceremonialul s-au încheiat cu un moment muzical susţinut de Fanfara „Valurile Dunării“ din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos“ din Galaţi.

Pr. Rareş Bucu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook