Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul creat de proclamarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh  Daniel, a anului 2010 drept An omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei românești, în perioada 16-22 mai a.c., în Arhiepiscopia Dunării de Jos se derulează multiple manifestări liturgice, misionare și catehetice dedicate prăznuirii Sfinților Părinți de la Sinoadele I și II Ecumenic (16 și respectiv 22 mai), precum și Sfinților Împărați Constantin și Elena (21 mai).

În data de 16 mai 2010, la Duminica a VII-a după Sfintele Paști, cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Casian, în toate bisericile din Eparhie au fost rostite predici și cateheze în legătură cu importanța Sinodului I Ecumenic de la Niceea în cristalizarea credinței ortodoxe, precum și rolul Crezului ortodox în cultul Bisericii și în viața spirituală personală. De asemenea, în special la bisericile aflate sub ocrotirea Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf. Alexandru, Sf. Împărați Constantin și Elena, au fost organizate procesiuni cu icoanele acestor sfinți, s-a săvârșit slujba acatistului, iar elevii participanți la programul Hristos împărtășit copiilor au susținut  programe dedicate Crezului ortodox și Sfinților Părinți ce au contribuit la formularea sa.

La Catedrala arhiepiscopală din Galați, astăzi, credincioșii prezenți au avut bucuria de a se putea închina la racla cu părticele din moaștele Sfântului Nicolae, ierarh care a luat parte la lucrările Sinodului de la Niceea și care, așa cum bine se cunoaște, l-a înfruntat pe ereticul Arie, cel ce nega dumnezeirea Mântuitorului Hristos.

Tot astăzi, la parohiile Sf. Spiridon și Sf. Nicolae din municipiul Galați, preoții au săvârșit slujba acatistului înaintea icoanelor acestor sfinți și numeroșii credincioși prezenți la slujbe s-au închinat și au adus cinstire după cuviință celor doi ierarhi, apărători ai ortodoxiei credinței.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook