Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, marţi, 10 mai 2011, s-a desfăşurat concursul catehetic „Copilul în familie”, etapa eparhială, a iniţiat şi organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare a tineretului.

Concursul care s-a adresat elevilor participanţi la proiectele catehetice naţionale „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala!”, iar la această etapă s-au prezentat copiii clasaţi pe primele locuri, la faza pe protoierie.

Comisia de evaluare a participanţilor la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost formată din: pc. pr. Lucian Petroaia, consilier Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul, al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pc. pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheză parohială, diac. Daniel Bejan, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean din Galaţi, dna. Liliana Negoescu, coordonatoarea atelierului de pictură la Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi doamnele profesoare de religie Bianca Sava şi Geanina Tuluş.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni:

- secţiunea literară, în care copiii au alcătuit compuneri sau eseuri de maxim o pagină, pe tema „Botezul meu” (lucrările au fost evaluate după criterii de conţinut, claritate, imaginaţie, originalitate, cursivitate şi expresivitate).

- secţiunea artistică, la care concurenţii au prezentat desene sau picturi pe aceeaşi temă.

Cele mai bune lucrări au fost premiate în aceeaşi zi, câştigătorii primind diplome, cărţi de rugăciune şi iconiţe. Copiii desemnaţi câştigători la cele două secţiuni, la faza eparhială, vor participa la etapa naţională a concursului, ce se va desfăşura la Patriarhia Română, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Catedralei patriarhale.

Toţi copii participanţi, însoţiţi de preoţii parohi, au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook