Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În anul şcolar 2011-2012, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat concursul naţional de creaţie creştină „Alege Şcoala!“, etapele pe parohii şi protoierii.

Concursul a cuprins trei secţiuni distincte: literară, artistică şi multimedia în care, elevii participanţi au realizat eseuri sau poezii la secţiunea literară, desene sau fotografii la secţiunea artistică şi interviuri sau prezentări powerpoint la secţiunea multimedia.

Etapa parohială s-a desfăşurat în perioada  decembrie 2011 – martie 2012, şi toate lucrările realizate au fost jurizate la nivel de protoierie, stabilindu-se premiile I, II şi III la fiecare secţiune în parte, etapa pe protoierie finalizându-se în perioada martie – aprilie a.c.

După centralizarea datelor la Centrul eparhial, în zilele de 29 şi 30 mai 2012 s-au desfăşurat festivităţile de premiere ale participanţilor declaraţi câştigători la cele trei secţiuni. Premierea câştigătorilor de la protoieriile Galaţi, Tg.-Bujor, Covurlui, Brăila, Făurei şi Însurăţei s-a desfăşurat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ cu participarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Casian Crăciun, care, după dialogul cu preoţii şi copii premianţi, a înmânat premiile din partea organizatorilor, constând în produse electronice (tablete, aparate foto, aparatură media player), precum şi din partea Arhiepiscopiei, care le-a oferit câte un exemplar din Noul Testament, cărţi de rugăciuni pentru copii şi tineri, icoane şi broşuri, revista eparhială „Călăuza ortodoxă“, precum şi diplome de participare, în prezenţa reprezentanţilor World Vision.

La eveniment a fost invitat şi un grup de cadre militare din Republica Moldova, participanţi la exerciţiile din poligonul Smârdan, împreună cu d-l general de brigadă Vasile Roman, comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podul Înalt“ din Iaşi, care s-au aflat la Centrul Eparhial pentru un dialog de suflet cu Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

În anul şcolar 2012-2013 se va desfăşura în Arhiepiscopia Dunării de Jos, etapa eparhială a acestui concurs, conform metodologiei proiectului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook