Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 24-31 mai a.c. o delegaţie de profesori şi studenţi ai Universităţii din Regensburg (Germania) s-au aflat într-o vizită de studiu în România, în zona Dobrogei şi a Galaţiului, cu  aplicaţie în Republica Moldova, la Comrat.

În cadrul vizitei, tinerii studenţi au avut posibilitatea să studieze diferite aspecte ale istoriei şi spaţiilor  frontaliere din Sud-Estul Europei, în trecut şi prezent, în special după anul 2007, când frontiera de est a României a devenit frontiera Uniunii Europene.

În data de 30 mai a.c., delegaţia, compusă din 25 de studenţi din Regensburg, Munchen şi România şi condusă de dr. Klaus Buchenau şi dr. Ulf Brunnbauer, profesori de istorie la Universitatea din Regensburg, a fost primită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cu acest prilej, tinerii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală, Biblioteca Centrului Eparhial şi, prin dialogul cu Înaltpreasfinţia Sa, au făcut cunoştinţă cu Ortodoxia românească şi cu spiritualitatea creştină de la Dunărea de Jos.

„Tinerii care ne-au vizitat astăzi, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, cunosc foarte bine istoria României, mai ales la gurile Dunării şi şi-au manifestat dorinţa de a se documenta la faţa locului asupra aspectelor culturale şi spirituale ale zonei. De asemenea, au dorit să cunoască rolul Eparhiei Dunării de Jos în păstrarea, cultivarea şi dinamizarea proiectelor şi programelor spirituale în vederea deschiderii spre cooperarea concretă dintre români şi germani şi a participării românilor la construcţia europeană, în cadrul Uniunii Europene“.

La final, tinerii au primit principalele apariţii editoriale din cadrul Arhiepiscopiei, precum şi pliante cu Catedrala Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook