Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 30-31 mai a.c., parohia „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ din municipiul Galați organizează concursul de șah „In hoc signo vinces“.

Ajuns la cea de a III-a ediție, concursul reunește peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.

Între participanți se numără elevi ai Școlii Gimnaziale „Miron Costin“ din Galați, campioni sau vicecampioni naționali la șah, dar și elevi de la alte școli sau copii înscriși la diferite cluburi sportive din municipiul Galați.

Evenimentul de astăzi a fost debutat cu oficierea unei slujbe de mulțumire urmată de intonarea Imnului Național al României, după care, în spațiile special amenajate în parcul bisericii „Sf. Mina, Victor și Vichentie“ s-a desfășurat concursul propriu-zis, sub supravegherea instructorilor de șah și a juriului format din 5 arbitri de la Clubul de Șah „Diana“ din Galați, club afiliat la Federația Română de Șah.

Mâine, la praznicul Pogorârii Sfântuui Duh va avea loc festivitatea de premiere a concurenților situați pe locurile I, II și III, înmânarea medaliilor și cupelor câștigătorilor, precum și oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.

Trofeele vor fi înmânate de către Rodica Ioan, campioană națională de șah la juniori.

Concursul de șah „In hoc signo vinces“ face parte din calendarul activităților cultural-misionare desfășurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos  în „Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii astăzi“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook