Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 5-7 mai 2016, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, s-a desfăşurat Concursul internaţional de interpretare muzicală „Mininiatura romantică“, secţiunea Muzică Psaltică.

Evenimentul este rodul unei cooperări de excepţie dintre Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin“ din municipiu şi Seminarul teologic gălăţean.

Ajuns la cea de a XX-a ediţie, concursul s-a adresat tinerilor, cu  vârste cuprinse între 16-19 ani pasionaţi de muzica bizantină, de la Seminariile Teologice din cuprinsul Patriarhiei Române, fiind singurul concurs de acest gen din ţară.

Juriul a fost format din arhid. lect. univ. dr. Gabriel Constantin Oprea, conf. univ. dr. Nicolae Gheorghiţă de la Universitatea  Naţională de Muzică din Bucureşti şi asist.  prep. univ. drd. Adrian Sârbu, Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi.

La concursul din seara zilei de 6 mai a.c. cei 8 solişti,  elevi  ai seminariilor teologice din Iaşi, Huşi, Buzău, Craiova şi Galaţi  au interpretat câte trei piese, una impusă de juriu şi două la alegere.

După jurizare, Ştefan Pădurariu de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur“ din Huşi a obţinut locul I, fiind urmat de Codrin Mihalache de la Seminarul Teologic „Sf Vasile cel Mare“ din Iaşi, clasat pe locul al doilea şi Justin Răuţă de la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzău, ocupant al locului III.

Toţi concurenţii au primit diplome de participare, iar celor  trei câştigători le-au oferite premii substanţiale în bani, cărţi şi alte daruri de suflet.

La eveniment au participat şi profesori ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“,  părinţi ai elevilor concurenţi şi alţi elevi seminarişti gălăţeni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook