Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 11 mai 2017, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o întâlnire consultativă cu principalii factori de răspundere, în vederea organizării şi bunei desfăşurări a celei de-a XXII-a ediţii a pelerinajului tinerilor liceeni din judeţele Galaţi şi Brăila, la Mănăstirea Buciumeni, care își sărbătorește hramul la praznicul Sfintei Treimi.

Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în Sala „Melchisedec Ștefănescu“ a Centrului Eparhial şi a reunit tineri – reprezentanţi ai liceelor din municipiile Galaţi, Brăila și Tecuci, participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Bucureşti din anul 2016, părinţi - membri ai Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“, preoţi care coordonează programe cu tinerii, în parohii, profesori de religie, studenți ai Departamentului Teologie al Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie şi elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galaţi.

Cu acest prilej, a fost stabilită tema generală a pelerinajului: „De la imaginea virtuală la «icoana vie» – tânărul de astăzi“.

Urmare unui sondaj de opinie, efectuat în toate liceele de pe teritoriul eparhiei, au fost stabilite aspecte privind organizarea pelerinajului, prin implicarea directă a grupelor de tineri  voluntari, care vor fi co-organizatori.

În perioada imediat următoare, cu binecuvântarea ÎPS Chiriarh, tinerii se vor întruni în centrele cultural-sociale ale eparhiei, pentru a discuta și preciza detaliile necesare pregătirii, desfășurării și evaluării proiectului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook