Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi 18 mai a.c., în Arhiepiscopia Dunării de Jos, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a continuat evocarea marelui ierarh Melchisedec Ştefănescu print-o sesiune de comunicări ştiinţifice, susţinută de studenţi şi masteranzi teologi ai Departamentului Teologic din Universitatea „Dunărea de Jos“ - Galaţi.

Sesiunea de comunicări s-a desfăşurat în aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ (sala AS011) din incinta Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie şi a reuni oameni de cultură, profesori, studenţi şi masteranzi.

Dezbaterile din cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice au fost structurate pe trei secţiuni: teologie, sociologie şi filozofie şi au fost înscrise un număr de 96 de lucrări, alcătuite de tot atâţia studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a evidenţiat repere din lucrarea de cercetare academică a Episcopului Melchisedec Ştefănescu şi a prezentat aspecte definitorii din testamentul acestui mare ierarh.

Această activitate cultural-educativă se înscrie în seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu prilejul evocării eruditul dascăl al istoriei şi culturii româneşti, Episcopul Melchisedec Ştefănescu, la 125 de ani de la trecerea lui la cele veşnice şi în contextul „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti“ şi „Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook