Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a VI-a după Sfintele Paşti, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.

Evenimentul duhovnicesc şi social-filantropic a fost prilejuit de Duminica vindecării orbului din naştere şi s-a concretizat prin rugăciune şi comuniune liturgică cu membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare cu Catedrala Arhiepiscopală.

În predica de la această Duminică a fost transmis mesajul de binecuvântare şi de mângâiere al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop, care a evidenţiat importanţa sprijinirii celor aflaţi în încercări, în suferinţă şi în boli, subliniind faptul că aceste persoane au nevoie de dragostea noastră care să-i mângâie şi de ochii noştri care să-i călăuzească.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, programul liturgic a continuat cu rostirea de rugăciuni pentru felurite boli şi neputinţe trupeşti, de către preoții de la Catedrala Arhiepiscopală.

La final, prin contribuţia Centrului Eparhial a fost oferită, celor 20 de participanţi şi însoţitorilor acestora, o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei, în parcul Sfintei Arhiepiscopii şi le-au fost dăruite pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 900 lei.

La eveniment au participat şi 10 studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, care i-au ajutat pe cei cu deficienţe de vedere.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008) şi este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România“ întemeiată de Regina Elisabeta a României. Asociaţia reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor.

Filiala Galaţi a acestei asociaţii, are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeste 40.000. 

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook