Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 25 mai a.c., la Galaţi s-a desfăşurat Conferinţa intitulată „Societatea de azi – o lume fără familie? Vină şi responsabilitate”.

Conferinţa a fost susţinută de către pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca şi a reunit profesori, oameni de cultură,  credincioşi din municipiul Galaţi, membrii filialei gălăţene a Asociaţiei ,,Oastea Domnului” și membrii ASCOR Galaţi, precum şi foarte mulţi copii.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian prezent la eveniment a ţinut un cuvânt în care a evidenţiat importanţa familiei în societatea de astăzi şi nevoia de a naşte şi creşte copii în dragoste şi comuniune binecuvântată de Dumnezeu, copiii fiind icoane ale familiei creştine.

În prezentarea temei, pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană a subliniat faptul că „familia, în înţelesul ei creştin, nu trebuie să fie pe cale de dispariţie, căci dispărând familia, ca celula de bază a societăţii, va dispărea însăşi raţiunea ei de a fi (a societăţii), cultura şi civilizaţia unui neam şi omul ca fiinţă comunitară, iar rezultatul va fi un individ singular”.

 

Părintele conferenţiar a arătat în concluzia prelegerii, că foarte important este „efortul de a ne opune înlocuirii familiei cu „surogate” de familie, iar misiunea noastră comună astăzi este mai provocatoare ca oricând”.

La final, copii şi tineri adolescenţi îmbrăcaţi în port tradiţional, au susţinut un moment artistic, cu cântece, pricesne şi recitări de poezii creştine.

 

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook