Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 26 mai a.c., la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor celei de-a IX-a ediţii a Conferinţei Internaţionale „Cultura şi Presa în Spaţiul European”, cu tema  Gazetari şi scriitori în tranşeele Marelui Război.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a rostit un cuvânt de bun venit şi a binecuvântat manifestarea culturală.

Conferinţa a reunit oficialităţi locale, cadre didactice, cercetători ştiinţifici, istorici, jurnalişti, din ţară şi din străinătate.

După deschiderea oficială, o echipă de actori a prezentat un moment artistic ce a readus în faţa publicului o reconstituire istorică din anul 1916, în care ostaşii depun jurământul în faţa regelui Ferdinand. 

În continuarea programului, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prorectorul  Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a susţinut prelegerea intitulată „Ioan Slavici: între loialismul pro-habsburgic şi devotamentul naţional”.

Conferinţa a continuat cu prezentarea temei „Onisifor Ghibu şi problema ardelenilor, prizonieri de război în Rusia”, de către conf. univ. dr. Silvia Grossu, de la  Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării ale Universităţii de Stat din Republica Moldova.

Prima parte a lucrărilor acestei conferinţe s-a încheiat cu vizitarea muzeului eparhial, de către toţi participanţii, sub îndrumarea şi ghidarea Chiriarhului Dunării de Jos.

Organizatorul evenimentului a fost Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, Asociaţia Română de Istorie a Presei şi biblioteca „V.A. Urechea.

Evenimentul se desfăşoară la Galaţi, în perioada 26-27 mai 2017.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook