Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cea de-a cincea Duminică după Sfintele Paşti, numită şi a Samarinencii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați, în prezenţa a numeroşi credincioşi din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, în care se relatează despre convorbirea femeii samarinence cu Domnul nostru Iisus Hristos, atunci când Mântuitorul venind din Iudeea și mergând spre Galileea, trecea prin Samaria, cetate numita Sihar, unde se găsea fântâna lui Iacob.

„Mântuitorul pentru a arăta care este starea normală dintre oameni, folosește această situație nefirească prin care, de obicei, se respinge a oferi unui om, căruia îi este sete, un pahar de apă, pentru că nu crede cum crezi tu și nu face parte din neamul tău și din cultura ta, a spus ierarhul.

„Logica discursului și a convorbirii cu femeia samarineancă depășește limitele locale ale unei fântâni, iar prin puterea dumnezeiască și logica sfântă a Domnului, femeia este chemată să treacă de la înțelesurile prea omenești ale vieții și să înceapă să accepte că există și un alt curs al existenței în afara celui trecător al vieții. Este vorba de izvorul și apa pentru viața care nu moare niciodată.

Prin pedagogia divină, Mântuitorul folosește situațiile văzute prin care ne proiectează și ne deschide viziunea spre cele nevăzute și veșnice, toate acestea întâmplându-se pentru a se înțelege legătura dintre viața trecătoare și viața cea veșnică“, a precizat chiriarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe cei prezenți.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook