Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca în fiecare an, în ajunul Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, din cadrul parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Galaţi, a desfăşurat o activitate cu caracter liturgic, social-filantropic şi cultural-artistic îndreptată spre cele 60 de persoane asistate, majoritatea vârstnici cu venituri reduse şi persoane singure, marginalizate social.

În acest context, în zilele de 25 și 26 mai 2018, reprezentanții Centrului social au efectuat vizite la domiciliul asistaţilor nedeplasabili pentru a le oferi pachete cu alimente, produse igienico-sanitare, iconițe și cărți de rugăciuni.

Programul de ajutorare a celor aflați în nevoi a continuat prin realizarea, de către medici și asistente medicale voluntarea, a unui control medical ce a presupus măsurarea tensiunii arteriale, testarea glicemiei și îndrumarea celor depistați cu probleme către clinicile de specialitate.

Elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galați, ai Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu“ – Galați și elevi care frecventează cursurile speciale de la „Palatul Copiilor“ din Galați au prezentat referate în legătură cu „Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorati al făuritorilor Marii Uniri din 1918” şi au bucurat sufletele celor prezenţi printr-un bogat program de cântece populare româneşti, dansuri tradiţionale şi poezii.

În continuarea programului cultural-artistic a fost oficiată slujba parastasului pentru asistaţii Centrului trecuţi la Domnul, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, oferită în colaborare cu S.N.F.O.R. – Filiala Galaţi.

La final, elevii participanți la acest program au primit, din partea gazdelor diplome de voluntari, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Toate aceste activităţi au fost organizate ca parte a programelor social-filantropice derulate către Arhiepiscopia Dunării de Jos şi au avut ca scop îmbunătăţirea vieţii persoanelor vârstnice asistate, precum şi apropierea acestora de Dumnezeu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook