Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 4 mai, a avut loc la Galați, Adunarea de tineret pe ţară a membrilor Asociaţiei „Oastea Domnului“.

Programul întrunirii a debutat în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul de la Dunăre cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, membri ai acestei asociații creștine, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au fost prezenți tineri și credincioși, atât din Galați, cât și din întreaga țară, veniți special pentru acest eveniment.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Asociației „Oastea Domnului“, filiala Galați.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeţilor, arătând că prezența numeroasă a tinerilor la aceste întruniri arată tocmai interesul pe care aceștia îl au pentru rugăciune și pentru exprimarea sentimentelor religioase în comuniune cu ceilalți semeni.

După Sfânta Liturghie, a urmat procesiunea cu soborul de preoți și credincioși, de la Catedrala Arhiepiscopală până la Casa de Cultură din municipiul Galați, cu o scurtă oprire la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989, pentru o slujbă de Tedeum.

Programul propriu-zis al adunării s-a desfășurat în Sala principală a Casei de Cultură din Galați, reunind laolată slujitori ai Sfintelor Altare şi numeroşi credincioşi sosiţi la Galaţi din toate zonele ţării.

Tema generală a adunării a fost intitulată „Traian Dorz – 30 de ani de la plecarea în veşnicie“.

Evenimentul a început cu un moment de rugăciune, și a continuat cu interpretarea unor cântări specifice Oastei Domnului, rostirea unor poezii creştine şi luări de cuvânt.

Programul de astăzi s-a încheiat cu discursul tematic al părintelui profesor Vasile Mihoc, într-o prezentare caldă și apropiată de sufletele participanților.

La final, cu toții au cântat imnul pascal „Hristos a înviat!“ și au rostit rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu și Maica Domnului.

***

Oastea Domnului este o mişcare spirituală din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, înfiinţată în anul 1923 la iniţiativa preotului Iosif Trifa. În prezent, are statutul de asociaţie religioasă ortodoxă, recunoscută de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul asociaţiei este încurajarea vieţii religioase creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă, atât individuală cât şi comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membrii asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative (ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.).

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook